www.lahti.fi

Kaupunginjohtajalta

Takaisin raportteihin

Kaupunginjohtajan katsaus

Lahtelaiset innostuivat vuoden 2015 kuluessa keskustelemaan kaupungin tulevaisuudesta. Toriparkin ja matkakeskuksen rakentaminen ja tietenkin Aleksanterinkadun liikennejärjestelyt jakoivat kaupunkilaisten mielipiteitä puolesta ja vastaan mutta koulujen ja päiväkotien toiminta ja ennen kaikkea koulurakennusten kunto askarruttivat kaikkia kaupunkilaisia.

Lahden ja Nastolan yhdistymisen käytännön toteutus ja valmistautuminen uuden Lahden kaupungin tulevaisuuteen leimasi vuoden 2015 toimintaa. Kaupungin palveluita parannettiin ja toimintaa tehostettiin molempien kuntien valtuustoissa tammikuussa hyväksytyn yhdistymissopimuksen mukaisesti.

jyrki myllyvirta

Kaupungin asiakaspalvelua koottiin pääkirjaston Lahti-Pisteeseen. Uudet monitoimitalot avasivat ovensa Jalkarannassa ja Liipolassa. Syksyllä tehtiin myös merkittävät linjapäätökset kaupunkikeskustan kouluverkosta. Terveyskioski ja eri puolilla kaupunkia olevat lähiklinikat täydentyvät vielä uudistuvalla pääterveysasemalla kun kaupunginsairaalan vaiheittain etenevä muutostyö valmistuu muutaman vuoden kuluessa. Kaupungin henkilöstö hoiti erinomaisesti tehtävänsä muutospaineiden alla.

Lahti sai kansainvälistä näkyvyyttä niin Sibelius150 -juhlavuoden tapahtumilla kuin valmistautumisella Hiihdon MM -kisoihin vuonna 2017.

Ympäristökaupungin maine on vakiintunut ja siltä pohjalta aloitettiin myös uuden Lahden kaupungin strategian valmistelu. Joustavasti toimiva kaupunki ja ihmisten tarpeisiin ja toiveisiin perustuvat palvelut voivat uudella tavalla yhdistää laadun, taloudellisuuden ja vaikuttavuuden ja samalla vahvistaa yritystoimintaa ja työllisyyttä.

Jyrki Myllyvirta
kaupunginjohtaja

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.