www.lahti.fi

Tekninen ja ympäristötoimiala

Takaisin raportteihin

Tekninen ja ympäristötoimiala

Teknisen ja ympäristötoimialan tehtävänä on mahdollistaa kaupungin kasvu ja alueiden kehitys, turvata liikkuminen sekä huolehtia rakennetusta ja luonnonympäristöstä. Toimialan vastuulla ovat kadut, puistot, rakennus- ja ympäristöluvat sekä elinympäristön terveellisyyden ja viihtyisyyden valvonta sekä edistäminen.

Tekninen ja ympäristötoimiala tekee myös maakunnallista yhteistyötä. Se huolehtii Päijät-Hämeen kuntien joukkoliikenteen järjestämisestä ja jätehuollon viranomaistehtävistä. Lisäksi se vastaa Kärkölän rakennusvalvonnasta. Myös Asikkalan, Hollolan, Hämeenkosken ja Kärkölän korjaus- ja energia-avustuspalvelut kuuluvat toimialan vastuulle.

lahden kauppatori

Vuoden kohokohdat

Matkakeskuksen viimeistely. Lahden matkakeskuksen avajaiset jäivät pidettäväksi vuonna 2016, mutta vuoden 2015 aikana tehtiin merkittävimmin kaupunkikuvaan vaikuttaneet työt.

Lisääntynyt joukkoliikenteen käyttö. Vuoden 2014 uudistus näkyy LSL:n bussien kasvaneina käyttäjämäärinä. Vuonna 2016 otetaan käyttöön uusi Waltti-lippujärjestelmä.

Torin avajaiset. Uudistunut tori ja sen alainen toriparkki otettiin käyttöön keväällä.


Toimialajohtaja (31.1.2016 saakka) Matti Kuronen:

matti kuronen"Tekninen ja ympäristötoimiala vastaa kaupunkiympäristöstä ja sen kehittämisestä sekä liikenteestä ja Lahden monipuolisesta luonnosta. Olemme asiantuntija- ja tilaajaorganisaatio, joka järjestää palvelut yhteistyökumppanien kanssa tavoitteenamme houkutteleva ja elinvoimainen ympäristökaupunki. Teemme työtä lahtelaisten asukkaiden, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa ja hyväksi."

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.