www.lahti.fi

Asiakkaan ääni

Takaisin raportteihin

 

Asiakkaiden kokemuksia sosiaalipalveluista

Asiakkaiden kokemuksia uudesta sosiaalisen kuntoutuksen palvelusta

Lahden aikuissosiaalityön yksikössä alkoi toukokuussa 2016 sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalisen kuntoutuksen palvelu. Sosiaalisen kuntoutuksen palvelua tuottaa neljästä sosiaaliohjaajasta ja kahdesta lähihoitajasta muodostuva tiimi nimeltään #Noste. Sosiaalinen kuntoutus on intensiivistä, asiakkaiden tarpeista lähtöisin olevaa lähityöskentelyä. Palvelusta on kerrottu tarkemmin Ajankohtaista aikuissosiaalityössä-osiossa.

Olemme keränneet tähän osioon palautetta sosiaalisen kuntoutuksen palvelusta suoraan asiakkailta.

Asiakkaiden ajatuksia

Palvelu on auttanut lieventämään kärsimääni sosiaalista ahdistusta ja kokemaani yksinäisyyttä, joka on helpottanut minua hoitamaan velvoitteitani, kuten laskujen maksamisen ja asunnon siisteydestä huolenpitäminen. Olen myös aktivoitunut hieman liikunnallisesti.

***

Sosiaalinen kuntoutus on ollut isona vaikuttajana terveydenhuoltopalvelujn toteutumisen osalta. ennen sosiaalisen kuntoutuksen myöntämistä olin jatkuvassa limbossa terveydenhuollon kanssa, joka johti eristäytymiseen ja passivoitumiseen.

Sosiaalinen kuntoutus Noste

 


Sosiaalinen kuntoutus jo nyt tarjottuine palveluineen on ollut erinomaista enkä osaa toivoa enempää, enkä kehtaisi.

***

Sosiaalinen kuntoutus on tärkeä palvelu henkilön työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi, parantamiseksi ja toimintakyvyn heikkenemisen ennaltaehkäiseväksi ja siihen tulisi lisätä määrärahjoa. Palvelun karsiminen, vaikka vähentäisi kuluja lyhyellä ajanjaksolla, lisää kunnan ja valtion kuluja pidemmällä ajanjaksolla mm. työkyvyttömyyden ja asunnottomuuden tuomien kulujen muodossa.  

 

Sosiaalinen kuntoutus on kohdallani ollut lottovoitto. Ihmiset ovat ihania ja aina tavatessamme muutun omaksi itsekseni; iloiseksi, elämänmyönteiseksi ja nauravaiseksi, jota en ole ollut kuuteen vuoteen. Erityisesti kotikäynnit ovat minulle erittäin tärkeitä ja mieluisia.

***

Sosiaalinen kuntoutus on 100 kertaa halvempaa ja tehokkaampaa. Jatkuvuus takaa tervehtymisen. Sosiaalinen kuntoutus on nostanut minut jaloilleen kuuden vuoden sängyssä olon jälkeen. Pitäkää tämä järjestelmä, se kantaa hedelmää ja tuo mittavia säästöjä.

 

Ihmiset ovat ihania ja aina tavatessamme muutun omaksi itsekseni; iloiseksi, elmänmyönteiseksi ja nauravaiseksi, jota en ole ollut kuuteen vuoteen.

 

 

 

 
 

Olen saanut opastusta ja ohjausta asioitteni hoidossa, virastoasioissa ja päivittäisessä tekemisessä sekä sosiaalisessa kanssakäymisessä.

***

Olen saanut sosiaalisen kuntoutuksen palvelusta henkistä tukea, iloista palvelua ja ammattitaitoista apua lääkäriin, poliisilaitokselle yms.

Sosiaalinen kuntoutus Noste

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.