www.lahti.fi

Tekninen ja ympäristötoimiala

Takaisin raportteihin

 

Tekninen ja ympäristötoimiala

Teknisen ja ympäristötoimialan tehtävänä on suunnitella ja rakentaa kaupunkia kohti kestävää kasvua ja elinvoimaisuutta. Toimiala vastaa maankäytöstä ja uusien alueiden suunnittelusta, kaupunkiympäristöstä ja liikennesuunnittelusta sekä rakennus- ja ympäristövalvonnasta.

Tekninen ja ympäristötoimiala tekee myös maakunnallista yhteistyötä. Se huolehtii Päijät-Hämeen kuntien joukkoliikenteen järjestämisestä ja jätehuollon viranomaistehtävistä. Lisäksi se vastaa Kärkölän rakennusvalvonnasta. Myös Asikkalan, Hollolan, Hämeenkosken ja Kärkölän korjaus- ja energia-avustuspalvelut kuuluvat toimialan vastuulle.

Lahden matkakeskus

Vuoden kohokohdat

Päätös eteläisen kehätien rahoittamisesta. Valtio päätti rahoittaa osaltaan Lahden eteläisen kehätien rakentamista vuosina 2017–2021. Pitkään valmisteltu hanke vapauttaa keskustan maankäyttöä ja avaa paljon uusia kehittämismahdollisuuksia sekä uuden kehätien että vanhan valtatien varrella.

Aleksanterinkadun remontti. Uusittu Aleksi vastaa yhä paremmin nykyisten ja tulevien käyttäjien sekä elinkeinoelämän tarpeisiin tarjoamalla aiempaa viihtyisämpää, vetovoimaisempaa ja monipuolisemmin hyödynnettävää kaupunkitilaa.

Hennalan kehittäminen. Varuskunta-alueen muuttaminen uuteen käyttöön jatkui kaavoitustyöllä ja kasarmialueen arkkitehtuurikilpailulla. Tulevaisuuden Hennala on viehättävä puistomainen asuin- ja työpaikka-alue, jonka vanhat punatiilikasarmit henkivät alueen historiaa.

Viisaan liikkumisen pilotti. Suursuosion saavuttaneessa kokeilussa kaupunkilaisille ja työpaikkojen henkilökunnalle tarjottiin mahdollisuus käyttää sähköpyörää kahden viikon jaksoissa.

Toimialan toimintakulut olivat yhteensä 46,6 milj. euroa.

Kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho (1.5.2016 alkaen)

Kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho

"Tekninen ja ympäristötoimiala luo edellytyksiä kaupungin kasvulle, elinvoimaisuudelle ja viihtyvyydelle. Kaupungin strategian mukaisesti rakennamme Lahtea kansainvälisenä, yrittäjäystävällisenä ja avoimena laajan metropolialueen ympäristökaupunkina. Teemme työtä yhdessä asukkaiden, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa."

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.