Joukkoliikenteen supervuosi

Takaisin julkaisuihin

Joukkoliikenne lisäsi suosiotaan

Lahden seudulla matkustettiin vuonna 2017 yli 7,3 miljoonaa kertaa bussilla, mikä oli noin kolme prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. Paikallisliikenteen matkustusmäärät ovat nousseet tasaisesti viime vuosina, vaikka asiakkaiden on pitänyt sopeutua isoihin muutoksiin Lahden seudun joukkoliikenteessä.

– Linjasto on nyt vakiintunut ja ihmiset ovat oppineet käyttämään sitä. Vuosi 2017 oli ehjä vuosi, emme tehneet isompia muutoksia vaan keskityimme palvelun peruskehittämiseen ja asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseen, liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors kertoo.

Bussit Aleksilla

Viime vuonna monipuolistettiin lippujen myyntikanavia ja lipputuotteita. Käyttöön otettiin uusia lipputuotteita ja joitain aikatauluja kehitettiin siten, että ne soveltuisivat paremmin esimerkiksi koulujen aikatauluihin tai isompien työnantajien vuoroihin.

Uusia lipputuotteita

Uutuuksina otettiin valikoimaan päivälippu, seniorilippu ja mobiililippu. Mobiililipun voi hankkia kännykkäsovelluksen kautta, joten satunnainen matkustaja pääsee hyppäämään bussin kyytiin ilman käteistä rahaa tai Waltti-korttia.

Lahden seudun liikenne

Mobiililippua tilattiin viime vuonna 22 500 kappaletta. Lisäksi sovelluksen tai internet-selaimen kautta voi nyt käyttää reittiopasjärjestelmää, jonka kautta näkee, mitä busseja tulee pysäkille seuraavaksi.

Seniorilippu saavutti heti suuren suosion. Seniorilippu eli lastenlipun hintainen lippu on tarkoitettu yli 65-vuotiaille matkustajille käytettäväksi klo 9–14 ja viikonloppuisin. Lippu on siirtänyt matkustusta sellaisille ajoille, jolloin busseissa on väljempää.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.