Lahden MM-kisat

Takaisin julkaisuihin

Urheilukeskus loisti MM-kisoissa

Urheilukeskus sai uuden ilmeen ennen vuoden 2017 hiihdon MM-kisoja. Toimenpiteet alueella MM-kisojen saamisen, eli vuoden 2012, jälkeen käynnistyivät Suurhallin ja messukeskuksen peruskorjauksella ja laajennuksella. Sen seurauksena hallikompleksi muuttui monitoimiareenaksi ja palveli erinomaisesti myös MM-kisoja.

Stadion MM-kisat

Seuraavina vuosina remontoitiin pääkatsomorakennus, joka oli muutenkin tullut tiensä päähän ja peruskorjaus oli välttämätön. Lisäksi työlistalla olivat muun muassa kahden hyppyrimäen kunnostukset, hiihtosillan rakentaminen, latujen levennykset ja mäkimontun tuomaritornin kunnostaminen. Lisäksi tieto- ja viestintätekniikka, aluevalaistus ja lumetusjärjestelmä uudistettiin nykykuntoon. Yhteensä kaikkien investointien kustannus oli yli 50 miljoonaa euroa, josta hallien osuus oli noin puolet.

– Mahdollisuudet kaikelle tapahtumatoiminnalle alueella paranivat korjausten ja remontointien myötä, ei pelkästään talviurheilun. Toki urheilukeskus on nyt seuraavat vuodet erinomaisessa maailmancup-kunnossa, liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki toteaa.

Kisojen myötä kaupungin maine kansainvälisten urheilutapahtumien järjestäjänä vahvistui. Lahti nosti sijoitustaan 17 sijaa Sportcalin ylläpitämällä kaupunkien välisellä ranking-listalla. Kisakävijöistä 96 prosenttia oli tyytyväisiä kokemukseensa ja tapahtuman suorat taloudelliset vaikutukset olivat yli 25 miljoonaa euroa.

Ilta MM-kisoissa

Uudenlaiset kisat

MM-kisojen konsepti keräsi kiitosta. Uuden sukupolven viestintämaailman haltuunotto, visuaalisuus, Röllimaailma ja Mielensäpahoittajan katsomo toivat uudenlaista kisailmettä ja toimintaa. Urheilukeskuskeskuksen sijainti lähellä keskustaa ja suorituspaikkojen läheisyys toimivat edelleen.

Suomi hiihtää

MM-kisoihin myytiin 180 000 pääsylippua ja kokonaiskävijämäärä oli 220 000. Lipunmyynti jäi alle tavoitellun ja kustannukset nousivat joillakin osa-alueilla ennakoitua suuremmiksi.

– Urheilukeskuksen uudistaminen palvelee myös tavallisia arkikäyttäjiä nykyään todella paljon. Siellä on joka päivä tuhansia käyttäjiä niin hiihtäjistä cheerleadereihin kuin lapsista senioreihin. Tällainen tilanne ei tosiaankaan ollut ennen vuotta 2012, Lanki sanoo.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.