Lahti vuonna 2017

Takaisin julkaisuihin

Lahden vuosi 2017

Juhlavuoden viettoa

Vuoden tulos talousarviota parempi

Lahden taloudellinen tulos vuodelta 2017 oli selvästi arvioitua parempi, noin 17,2 miljoonaa euroa alkuperäisen talousarvion mukaisen -1,7 miljoonan sijasta.

Toimintakate jäi 1,7 miljoonaa talousarviota heikommaksi. Kaupungin omassa toiminnassa pystyttiin kompensoimaan lähes kokonaan hyvinvointiyhtymän 8 miljoonalla ylittynyt laskutus. Suurimmat tekijät myönteisessä tuloksessa olivat verotulojen ja rahoitustuottojen ylitykset. Vuoden 2017 vuosikate oli 60,7 milj. euroa. Tutustu tilinpäätöksen tiivistelmään.

MM-kisatunnelma

Lahdessa yritykset ovat positiivisessa kasvussa, työllisyys on parantunut ja kansainväliset urheilutapahtumat sekä matkailijamäärät ovat lisääntyneet. Myös asuntotuotanto on pysynyt korkealla tasolla. Vuonna 2017 myönnettiin rakennuslupa noin 1000 uudelle asunnolle. Myös väestönkasvu jatkui, vaikka kasvu hidastuikin edellisestä vuodesta ja työttömyyden väheneminen on ollut maan keskiarvoa hitaampaa.

Vuosikertomus esittelee vuoden 2017 tapahtumia ja kaupungin kasvua. Vuosi oli poikkeuksellinen monessa mielessä: Lahdessa järjestettiin jo seitsemännet hiihtolajien MM-kilpailut, maakunnan sote-palvelut siirrettiin yhteiseen yhtymään, Lappeenrannan teknillisen yliopiston sijoittuminen Lahteen vahvistui ja Suomen juhlavuosi tarjosi kaupunkilaisille tapahtumia ja mahdollisuuden osallistua.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.