LUT laajeni Lahteen

Takaisin julkaisuihin

LUT tuo yliopiston Lahteen

Vuoden 2017 aikana tehtiin päätökset Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) laajentumisesta kahden kaupungin yliopistoksi. LUT:n nimi muuttuu Lappeenrannan–Lahden teknilliseksi yliopistoksi. Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) siirtyi osaksi LUT-konsernia vuoden 2018 alusta ja jatkaa itsenäisenä, alueellisesti merkittävänä toimijana.
LUT lisää vuositasolla Lahdessa aloittavien opiskelijoiden (DI ja KTM) määrän yli sataan, mikä tulee näkymään jo katukuvassa sekä alueen koulutustason nousuna ja vetovoimatekijänä. Jatkossa jo 20 vuotta Lahdessa toiminut LUT näkyy Lahdessa kasvavina opiskelijamäärinä, laajempana yritysyhteistyönä ja uusina työpaikkoina.

LUT-sopimus allekirjoitettu

– Kun Lahdesta tulee LUT:n toinen kotikaupunki, ollaan win-win-win -tilanteessa. Voittajina ovat LUT, Lahden ammattikorkeakoulu ja koko Lahden talousalue. Tarvitsemme alueelle sitoutuneen yliopistokumppanin tässä kansainvälistyvässä maailmassa, jossa yritystoiminta ja tekniikka kehittyvät nopeasti, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta toteaa.

LUT:n uudenlainen asettuminen Lahteen on ollut pitkä prosessi, joka on vaatinut kaikilta osapuolilta päätöksentekoon avarakatseisuutta. LUT nähtiin erinomaisena kumppanina, koska se on vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen, ympäristöasioihin ja niihin liittyvään teolliseen toimintaan. Samat asiat löytyvät Lahden kaupungin strategiasta.


LAMK uudet opiskelijat

Korkeakoulukaupungin imu

LUT:n Lahdessa sijaitseva toimipiste, Helsingin yliopiston toiminnot ja ammattikorkeakoulu ovat tehneet Lahdesta korkeakoulukaupunkia jo pitkään. Korkeakoulutoiminnan merkitys kaupungin menestykselle, elinkeinoelämälle ja kaupungin julkiselle kuvalle on jatkuvasti vahvistunut.

– Suomen kehityksessä on selvästi nähtävissä, että yliopistokaupungit menevät eteenpäin ja niissä on vetovoimaa. Nyt Lahti on entistä selkeämmin kaikilla mittareilla yksi näistä kaupungeista, jotka tarjoavat ihmisille vetovoimaisimmat elinolosuhteet ja -ympäristöt ja yrityksille parhaat mahdolliset menestymisedellytykset, Myllyvirta sanoo.
Mukkulan Niemen alueelle muodostuva kampus luo kokonaisuuden, jossa Helsingin yliopisto, LUT, LAMK, Ladec ja suuri määrä yrityksiä voivat olla luontevassa yhteistyössä keskenään.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.