Uusi valtuusto teki sopimuksen

Takaisin julkaisuihin

Uusi valtuusto sitoutui talouden tasapainottamiseen

Uusi valtuusto aloitti toimintansa kuntavaalien jälkeen kesällä 2017. Järjestäytyneet valtuustoryhmät tekivät yhteistyössä ennen työskentelyn aloittamista kaupungin kehittämistä ja taloutta linjaavan valtuustosopimuksen.

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuuston tuore puheenjohtaja Milla Bruneau nostaa sopimuksen tärkeimmäksi kohdaksi kaupungin talouden tasapainottamisohjelman tekemisen, siihen sitoutumisen ja sen toteutumisen seuraamisen. Kaupungille tehtiin vuoden 2018 talousarvion yhteydessä talouden tasapainottamisohjelma ja konkreettinen palveluverkko-, vetovoima - ja kehittämisinvestoinnit kattava investointiohjelma vuosille 2018–2022.

– Taloustilanne liittyy kaikkeen, kuten kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja peruspalveluista huolehtimiseen. Jos talous ei ole tasapainossa, meillä ei ole mahdollisuuksia panostaa tärkeisiin asioihin. Koen tästä itse isoa vastuuta, Bruneau toteaa.

Toiminnallisiksi tavoitteeksi määriteltiin muun muassa yhtenä kaupunkina toimiminen ja hallinnon virtaviivaistaminen sekä vuorovaikutuksen lisääminen.

Kaupungintalon avoimet ovet

Vetovoimainen Lahti

Valtuustosopimukseen kirjattiin myös kaupungin houkuttelevuuden ja elinvoiman kasvattaminen. Tavoitteena on olla Suomen yritysystävällisin kaupunki ja saada yhden prosentin väestökasvu.

– Haluamme Lahteen uusia yrityksiä, mutta tahdomme myös pitää huolta niistä yrityksistä, jotka täällä jo ovat. Yritykset ovat avain työllisyyden parantamiseen, mikä on myös valtuuston kärkitavoite. Varsinkin nuorisotyöttömyyden vähentäminen on olennaisen tärkeää, se vaikuttaa niin moneen asiaan niin taloudellisesti kuin inhimillisestikin katsottuna, Bruneau sanoo.

Hän näkee uudessa valtuustossa hyvää tulevaisuuteen suuntaavaa katsetta ja aitoa uskoa kaupungin mahdollisuuksiin menestyä.
– Olen iloinen siitä, että uuteen valtuustoon tuli paljon vaihtuvuutta, se naisistui jonkin verran ja keski-ikä aleni.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.