Ironman toi terästä urheilukaupunkiin

Takaisin julkaisuihin

Ironman vahvisti urheilukaupungin mainetta

Kansainvälinen Ironman-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2018 Suomessa. Tapahtumakaupungiksi valikoitui Lahti ja päätapahtumapaikaksi Lahden matkustajasatama ja Sibeliustalo. Kilpailussa uitiin 1,9 kilometriä, pyöräiltiin 90 kilometriä ja juostiin 21 kilometriä. Kaikki osuudet suoritettiin peräkkäin.

– Koska Lahti on urheilukaupunki, täällä on perusymmärrys tapahtumien järjestämiseen. Haimme sopivan kokoista kaupunkia, jossa on tarpeeksi infraa, mutta jossa myös vältetään ison kaupungin ongelmat, kilpailun johtaja Tiina Boman sanoo.

Ironman Lahdessa

Ratkaisevassa roolissa oli kuitenkin se, että tapahtuma haluttiin Lahteen ja sen järjestämisestä innostuttiin aidosti.
– Sellaisia ongelmia, joita emme olisi pystyneet yhdessä ratkomaan, ei tullut. Virkamiehet ja poliisi olivat positiivisella asenteella mukana, Boman jatkaa.

Yli 2 miljoonaa euroa kaupunkiin

Kisaan osallistui 1 459 urheilijaa 42 maasta ja kuudesta maanosasta. Välitön taloudellinen vaikutus Lahdessa oli 2,16 miljoonaa euroa.
– Kilpailijoilta tuli hyvää palautetta. Pientä säätöä tietenkin vaatii seuraavaan kertaan. Haluamme tarjota vielä paremman elämyksen kilpailijoille ja katsojille. Reitteihin voi tulla hiomisia ja viihtyvyyteen liittyviä asioita mietitään.

Bomanin mukaan kaupunkilaiset ottivat kisan hyvin vastaan. Tapahtumaa oli arvioiden mukaan seuraamassa 20 000 katsojaa. Katsojista yli 2 300 oli Lahteen saapuneita vierailijoita. Monet heistä viettivät Lahdessa kolme tai neljä päivää ja käyttivät paikallisissa yrityksissä rahaa majoittumiseen, ruokaan, juomiin ja ostoksiin.

Ironman on triathlon

Ironman-kilpailu järjestetään Lahdessa ainakin kesällä 2019 ja 2020 ja Bomanin mukaan jatkoakin on todennäköisesti luvassa.
– Keskiyön aurinko -teemalla markkinoimme kilpailua ulkomaalaisille. Ensimmäisen tapahtuman sää olisi voinut olla parempi, mutta onneksi kisan lopussa vähän edes aurinko pilkahti meille.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.