Lahti vuonna 2018

Takaisin julkaisuihin

Lahden vuosi 2018

Lahden vuosi 2018 jää historiaan monella tapaa. Vuosikertomus esittelee, miten kaupunki kehittyi ja muistuttaa vuoden kohokohdista.

Lahden kaupunginvaltuusto teki kevätkaudella päätöksen siirtyä pormestarimalliin seuraavan valtuustokauden alkaessa vuonna 2021. Lahden pitkäaikainen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta jäi keväällä eläkkeelle ja uutena kaupunginjohtajana aloitti kesän jälkeen Pekka Timonen. 

Lahden asukasmäärä ylitti loppuvuodesta 120 000 asukkaan rajan ja Lahti sai uutta kasvun vauhtia yliopistosta. Loppuvuodesta Lahdesta tuli Suomen uusin yliopistokaupunki, kun Lappeenrannan–Lahden teknillinen korkeakoulu LUT vahvisti Lahden nimeensä ja toiseksi kampuskaupungikseen. Niemen kampuksella toimii nyt kolme korkeakoulua, joiden koulutus- ja tutkimustoiminnan ytimessä ovat erityisesti ympäristökysymykset.

maisema vesijärvelle

Tilinpäätös talousarvion mukainen

Lahden kaupungin talous toteutui lähes talousarvion mukaisesti, hyvinvointiyhtymän maksuosuuden noin 15 milj. euron ylityksestä huolimatta. Vuoden 2018 katteeksi muodostui 45,7 milj. euroa ja tilikauden tulos oli 0,5 milj. euroa.

Kaupungin investointitaso jatkui korkeana, vuoden 2018 bruttoinvestoinnit olivat 117,7 milj. euroa. Meneillään on edelleen useita koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksia ja korjauskohteita. Vuosikertomuksessa esitellään Rakokiven monitoimitalon suunnittelutyön eteneminen. Eteläisen kehätien investointi on maan suurin menossa oleva tieurakka, Lahden kaupungin osuus viime vuonna kustannuksista oli 26 milj. euroa.

Tilinpäätöksen tiivistelmä 2018 

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.