www.lahti.fi

Lähivuosina korkea investointitaso

Kaupungin investoinnit viisivuotiskaudella 2018—2022 ovat yhteensä 460 miljoonaa euroa. Poikkeuksellinen investointihuippu muodostuu pääosin koulujen ja päiväkotien peruskorjauksista ja uudisrakentamisesta. Investointipainetta pienennetään tehostamalla merkittävästi tilankäyttöä.

Vuoden 2018 investoinnit ovat noin 103 miljoonaa euroa. Investointitaso pysyy korkeana koko viiden vuoden suunnittelujakson.

Jalkarannan monitoimitalo

Kaksi uutta monitoimitaloa

Launeen uusi monitoimitalo rakennetaan nykyisen koulurakennuksen tilalle. Monitoimitalossa tulee toimimaan mm. päiväkoti, koulu, nuoriso- ja terveyspalvelut sekä Lahden aterian ateriapalvelu. Monitoimitalo korvaa Launeen ja Salinkallion koulut sekä Mustikkamäen päiväkodin. Uudisrakennus sijoitetaan nykyisen Launeen koulun paikalle siten, että talosta on käyntiyhteys Laune-halliin.

Launeen monitoimitalon rakentaminen käynnistyy keväällä 2018. Rakennus on tarkoitus saada valmiiksi viimeistään kesällä 2020. Rakennuksen kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa sisältäen vanhan rakennuksen purkukulut sekä väliaikaistilojen vuokrat.

Nastolan Rakokiveen on suunnitteilla uusi betonirakenteinen monitoimitalo, jossa tulee toimimaan alakoulun ja 1–9 luokkien lievästi kehitysvammaisten opetuksen lisäksi kirjasto, päiväkoti ja Lahden Aterian tuotantokeittiö. Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa nykyisen Rakokiven koulun, Rakokiven, Huokukujan ja Niittytien päiväkodit sekä Nastolan kirjaston. Monitoimitalon tieltä puretaan 1970-luvulla rakennetut koulu ja kirjasto. Rakokiven monitoimitalo valmistuu vuoden 2020 lopussa.

Eteläinen kehätie alkupamaus

Eteläinen kehätie rakentuu

Investoinneissa näkyy myös kaupungin rahoitusosuus eteläiseen kehätiehen (Vt12). Rahoitusosuus on 20 miljoonaa euroa vuonna 2018. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 275 miljoonaa euroa, josta Lahden kaupungin osuus on 70 miljoonaa euroa. Eteläisen kehätien rakentaminen käynnistyi vuonna 2017 ja valmistuu vuonna 2021.

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.