www.lahti.fi

Osallistava kaupunki

Takaisin raportteihin

 

Osallistava kaupunki
-työntekijän huoneentaulu

osallisuus kannattaa

Yhdessä tekeminen kannattaa!

Asukkaat ja muut osalliset ovat voimavara, jota ei kannata hukata. Rakenna pitkäjänteistä yhteistyötä ja luottamusta eri osapuolten välille. Jokaisella kohtaamisella on väliä. Kohtele osallisia asiallisesti, reilusti ja kunnioittavasti.

Luo todellisia osallistumismahdollisuuksia

Näennäisosallistamisella ei ole oikeita vaikutuksia. Anna osallisille todenmukainen kuva minkälaisesta vuorovaikutuksesta ja osallistumismahdollisuudesta on kyse.

Kuuntele, älä vain kuule.

Olet linkki hallinnon ja asukkaiden välillä, joten sinusta riippuu paljon. Suhtaudu ideoihin ja kommentteihin avoimesti. Punnitse ideat, älä tyrmää niitä. Ota osallisten ja yhteisön mielipiteistä selvää, jotta voit tehdä hyviä ratkaisuja.

Vaikuttiko osallistuminen?

Arvioi tuloksia. Seuraa osallistumisen vaikutuksia. Toista hyväksi havaittuja malleja. Kokeile uutta, älä pelkää epäonnistumisia. Muista, että sinulla on velvollisuus antaa osallistujille palautetta ja viestiä tuloksista avoimesti.

Muista, että meitä kuntalaisia on kaupungissa 120 000. Jokaisella on omat mielipiteensä. Mielipide on laajempi kokonaisuus kuin tekninen fakta. Mielipiteet koostuvat usein faktojen lisäksi henkilöiden tunteista ja kokemuksista.

 

 Tulosta työntekijän huoneentaulu työhuoneesi seinälle

 

 

© Lahden kaupunki. Kaikki oikeudet pidätetään.